Boks Academy nijmegen

Assistent trainers

De BAN heeft gelukkig een aantal enthousiaste assistent coaches die bijdragen aan de kwaliteit van de trainingen. Graag stellen zij zich aan je voor.

 

Olga van Belle
  20180525 225907  

Hoi! Ik ben Olga, geboren in Nijmegen en ben al vanaf de early days bij de BAN betrokken. Toen ik een aantal jaar geleden vanwege een schouderblessure het dringende advies kreeg niet meer te judoën heb ik de overstap gemaakt naar het boksen. Na één training onder Willy was ik verkocht en sindsdien ben ik eigenlijk bijna dagelijks met boksen bezig.

Doordeweeks woon, werk, studeer en boks ik in de omgeving van Maastricht, maar in het weekend vind je me praktisch altijd op de BAN.

Ik studeer Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en de kennis die ik daar op doe komt goed van pas bij het geven van training, bijvoorbeeld over hoe je gezond en efficiënt traint, hoe je zorgt dat jouw spieren niet overbelast raken, hoe je trainingen opbouwt en wat je kunt doen bij (en ter preventie van) blessures. Heel praktisch dus! Mocht je daar vragen over dan hebben mag je mij die altijd stellen overigens :-)

Op de BAN ondersteun ik de Willy en Kemal op praktisch en technisch gebied bij het geven van de trainingen, workshops, clinics et cetera. Voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste dat jij je veilig voelt bij de BAN om te komen boksen en dat je er plezier in hebt, ongeacht je achtergrond of ambities voor de toekomst. Sport en bewegen is leuk en gezellig!

 

Kees Ernste
 Kees  

28 jaar geleden zag ik het levenslicht in een nieuwbouwwijk te Doetinchem. Daar waar volgens de overleveringen sommigen geboren worden met een platte neus en de bokshandschoenen al aan heeft het mij wat omzwervingen gekost om tot ‘the noble art of punching people in the face” te komen. Door mijn studie geschiedenis ben ik op mijn achttiende naar Nijmegen verhuist en in onze mooie keizerstad al snel aan het boksen geslagen. Boksen is nu al een kleine tien jaar een vaste waarde in mijn leven. Op de academie zul je mij af en toe tegenkomen om een les in te vallen. Mijn dagelijks leven staat in het teken van de cocktail.

Met mijn bedrijf MixPerience-Cocktails reis ik het hele land door om een breed scala aan evenementen te voorzien van mooie cocktails. Daarnaast werk ik als accountmanager bij een destilleerderij om zo horeca zaken te voorzien van een mooi assortiment gedestilleerde dranken. In mijn vrije tijd doe ik naast boksen graag aan krachttraining, lees ik graag en kan een bezoekje aan de Nijmeegse horeca mij altijd bekoren.

De rust die ik vind in het boksen werkt voor mij verslavend. Een uurtje beulen onder Willy en Kemal maakt dat ik energie voor tien heb de volgende dag. Nu ik er zo over nadenk is boksen voor mij eigenlijk de perfecte cocktail van techniek, conditie en kracht. Het mooiste van boksen? Het sparren; het pure van je meten met een tegenstander is voor mij het mooiste dat er is. Dan kan ik blijven gaan; lekker knokken, het liefste vooruit. Mijn mooiste boksmoment? De Nederlandse titel van Elaige Camara in het superzwaargewicht in 2016.