Boks Academy nijmegen

Assistent trainers

De BAN heeft gelukkig een aantal enthousiaste assistent coaches die bijdragen aan de kwaliteit van de trainingen. Graag stellen zij zich aan je voor.

 

Olga van Belle
  20180525 225907  

Hoi! Ik ben Olga, begin 30 en geboren in Nijmegen. Niet iedereen zal me kennen want ik ben eigenlijk alleen op vrijdag en zaterdag op de BAN. Omwille van mijn studie aan de universiteit van Hasselt (België) woon en werk ik namelijk doordeweeks 150 kilometer zuidelijker in Maastricht. De komende 12 maanden hoop ik mijn studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie af te ronden en daarna terug te keren naar Nijmegen en aan de slag te gaan als (onder meer) fysiotherapeut. Vanuit mijn studie en eigen ervaringen heb ik veel kennis over blessures en herstellen ervan, voeding (ik ben zelf ook veganist) en bewegen in het algemeen; ideaal in zo’n sportomgeving als de BAN. Vraag me dus gerust als je ergens mee zit of iets wilt weten!

Buiten boksen, werk en studeren heb ik een algehele passie voor vechtsporten (ik doe oa. ook Braziliaans Jiu Jitsu en zelfverdediging), loop ik graag hard en ver door de bossen en doe ik diverse andere sporten. Op de BAN spring ik in bij drukte of als andere trainers verhinderd zijn. Vanuit mijn expertise ben ik ook betrokken bij onder meer Parkinsonboksen en op tal van andere gebieden binnen de BAN. Voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste dat jij je veilig voelt bij de BAN om te komen boksen en dat je er plezier in hebt, ongeacht je achtergrond of ambities voor de toekomst. Bij trainingen wil ik je onder het motto ‘hate me now, love me later’ technisch beter laten boksen, het uiterste uit je halen en je inner badass naar boven halen. Gezelligheid als het kan, zweten en doorbikkelen als het moet!  

 

Kees Ernste
 Kees  

28 jaar geleden zag ik het levenslicht in een nieuwbouwwijk te Doetinchem. Daar waar volgens de overleveringen sommigen geboren worden met een platte neus en de bokshandschoenen al aan heeft het mij wat omzwervingen gekost om tot ‘the noble art of punching people in the face” te komen. Door mijn studie geschiedenis ben ik op mijn achttiende naar Nijmegen verhuist en in onze mooie keizerstad al snel aan het boksen geslagen. Boksen is nu al een kleine tien jaar een vaste waarde in mijn leven. Op de academie zul je mij af en toe tegenkomen om een les in te vallen. Mijn dagelijks leven staat in het teken van de cocktail.

Met mijn bedrijf MixPerience-Cocktails reis ik het hele land door om een breed scala aan evenementen te voorzien van mooie cocktails. Daarnaast werk ik als accountmanager bij een destilleerderij om zo horeca zaken te voorzien van een mooi assortiment gedestilleerde dranken. In mijn vrije tijd doe ik naast boksen graag aan krachttraining, lees ik graag en kan een bezoekje aan de Nijmeegse horeca mij altijd bekoren.

De rust die ik vind in het boksen werkt voor mij verslavend. Een uurtje beulen onder Willy en Kemal maakt dat ik energie voor tien heb de volgende dag. Nu ik er zo over nadenk is boksen voor mij eigenlijk de perfecte cocktail van techniek, conditie en kracht. Het mooiste van boksen? Het sparren; het pure van je meten met een tegenstander is voor mij het mooiste dat er is. Dan kan ik blijven gaan; lekker knokken, het liefste vooruit. Mijn mooiste boksmoment? De Nederlandse titel van Elaige Camara in het superzwaargewicht in 2016.